Čitaj mi!

Izuzetan uspeh novinara RTS-a na festivalu "Pres vitez"

Za tradiconalne nagrade za televizijsko novinarstvo "Pres vitez" ove godine konkurisalo je više od 200 autora, a žiri koji čini 11 TV stvaralaca odabrao je najkavlitetnije izveštaje i reportaže. Najzapažanije su bile naše kolegenice i kolege iz redakcije Dopisništva Radio-televizije Srbije.

Na 15. međunarodnom festivalu TV minijature "Pres vitez" u konkurenciji više od 200 autora, izuzetan uspeh novinara Radio-televizije Srbije kojima je pripalo sedam od ukupno 22 nagrade.

Veliki produkcijski Gran pri festivala za najzapaženiji rad dodeljen je Dopisništvu RTS-a Šabac, gde su otišle i tri individualne novinarske nagrade.

Laureati su Tanja Dimitrić Mijailović, Gordana Manjenčić i Nenad Tomašević iz Šapca, Nadežda Gavrilović iz Užica, Jelena Marinović iz Niša i Vera Aksentijević iz Dopisništva RTS-a u Kraljevu.

TV Festival "Pres vitez" do sada je okupio više od dve i po hiljade medijskih radnika iz celog sveta, a kategorije su informativni, dokumentarni izraz, TV i video produkcija.

Zrenjanin je četvrti put bio domaćin ove tradicionalne manifestacije koju pomažu Ministrastvo kulture Srbije i Pokrajinski sekretarijat za javno informisanje.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">