Čitaj mi!

Superheroji postoje – radnici sa gradilišta opisali za RTS kako su spasili devojčicu iz požara

Juče smo otkrili da superheroji još uvek postoje. Kada su videli požar i čuli pozive u pomoć, radnici sa obližnjeg gradilišta na Dorćolu utrčali su u zgradu i krenuli u akciju spašavanja. Juče su rizikovali svoje živote, a danas su nastavili svoj posao na gradilištu, gde ih je pronašla ekipa RTS-a. Prvo što su pitali je da li znamo kako je devojčica. Kako je RTS saznao, 15-godišnja devojčica je u Zvečanskoj, operisana je i ima i opekotine trećeg stepena. Potrebni su donori kože kako bi joj pomogli.

Pavle Gavura, Lazar Ereš, Nemanja Držaić i David Nika. Nedostaje Nenad Janković i još nekoliko kolega. Momci pored kojih danas u Dubrovačkoj i Ulici Visokog Stevana Beograđani prolaze samo sa jednim komentarom – "svaka čast". Skromni pred kamerama, ali jaki na delu.

Ta, kako su sebe nazvali "najbolja ekipa", nerazdvojna je u svemu, pa i u spasavanju 15-godišnje devojčice. Nisu spavali, slike su se samo ređale.

Lazar Ereš kaže da mu se u životu nije ništa slično desilo.

"Jedino mi je žao što nismo to mogli pre da uradimo, da nema ove povrede koje ima. Šok je to za nas, mi smo građevinci, fasaderi, izgleda kao da smo sinhronizovano radili, a mi smo radili kako se osećamo, želeli smo da joj pomognemo", ističe Ereš.

Čuli da devojka zapomaže, uzeli čekrk i odmah se uputili da pomognu.

Pavle Gavura kaže da su probali da otvore vrata, ali da njih desetoro nije uspelo.

"Sišli smo stan ispod, komšija je otvorio, kroz terasu smo izašli, i popeli smo se na gelendere. Klege su me držale, vezali su me, njoj sam rekao da priđe i preskoči ogradu", priča Gavura.

Najmlađi među njima, 20-godišnji Nemanja i dalje je pod stresom.

"Ona je kukala da joj pomognemo, drugar joj je rekao da se sabere i da preskoči balkon, kako bi mogli da je dohvatimo i kada smo je spustili, kukala je da je sve boli, a mi smo joj govorili da je sve OK i da je spašena", kaže Nemanja Držaić.

Heroji znaju kako još da pomognu devojci

Najbitnije im je da je devojka dobro i da se što pre oporavi. To će im biti, kažu, najveća sreća.

Ipak, imaju još jednu želju - da građevinske firme doniraju materijal, koliko ko može, a oni će, kažu, sve da poprave.

Da se ona vrati i bezbrižno nastavi svoj život.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">