Читај ми!

Како су радници са оближњег градилишта спасили девојчицу из пожара

Петнаестогодишња девојчица, повређена у пожару који се догодио око 13 сати у стамбеној згради на Дорћолу задобила је опекотине првог и другог степена и ван животне је опасности, сазнаје РТС. Ватрогасци и даље раде на догашивању пожара. Права драма трајала је скоро два сата, а уз ватрогасце, хероји су били и радници с оближњег градилишта.

Комшије су око 13 сати најпре чуле позиве у помоћ.

"Истрчала сам на улицу када сам чула запомагање девојке, која је у доњем вешу са терасе викала упомоћ. Око ње је био велики пламен, који се све више ширио великом брзином", прича за РТС комшиница Драгана Поповић.

У стану се налазила сама петнаестогодишња девојчица. Први су јој у помоћ прискочили радници с градилишта преко пута. Према сведочењу очевидаца, једног од радника су његове колеге држале, док је он помагао девојци да пређе на суседну терасу.

Интервенисало је 26 ватрогасаца са шест ватрогасних возила. 

"Неко каже да се она купала и да је за то време горела славска свећа и да је покушала да изађе, али да су била блиндирана врата", додаје комшиница Драгана.

Девојчица је превезена у Ургентни центар, има опекотине првог и другог степена на леђима и бутинама. Ван животне је опасности.

Истрага о узроку пожара је у току.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво