Čitaj mi!

Vulin: Stalni posao u vojnom zdravstvu dobiće još 195 ljudi

U narednom periodu 195 ljudi dobiće posao u vojnom zdravstvu, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Tokom obilaska Vojne bolnice Novi Sad istakao je da je vojno zdravstvo dalo i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida.

Ministar Vulin je podsetio da je protekle tri godine u Vojno zdravstvo u stalni radni odnos primljeno 561 lice, medicinskog i nemedicinskog osoblja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Slobodno mogu da kažem da to nije bilo od davnih sedamdesetih godina, kada je formirana Vojnomedicinska akademija i kada je vojno zdravstvo dobilo današnji oblik. U narednom periodu zaposlićemo još 195 pripadnika vojnog zdravstva u stalni radni odnos", rekao je Vulin.

Istakao je i da se u ovom trenutku, u vojnom objektu na Karaburmi, leči 60 kovid pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

"Vojno zdravstvo će dati svoj maksimalni doprinos, bogatiji smo za iskustvo, u odnosu na prethodna dva talasa, opremljeni svom potrebnom tehnikom, imamo dovoljno lekova i dovoljno zaštitne opreme. Uspeli smo bar malo da odmorimo lekare i medicinsko osoblje i sada smo spremni na ono što dolazi", rekao je ministar odbrane, koji je još jednom uputio apel građanima da vode računa o onome što im savetuju lekari, "jer ovaj virus možemo da pobedimo samo zajedno".

Vojno zdravstvo je spremno i država Srbija i svi njeni građani mogu da budu mirni i pouzdani, jer vojni lekari su tu, poručio je Vulin.

Upravnik Vojne bolnice Novi Sad pukovnik Dragan Koruga istakao je da je ta ustanova spremna za naredni talas kovida.

"Imamo pripremljene opremu, lekove za narednih mesec i po dana, a podsetio bih vas da su 202 pacijenta kod nas lečena od kovida i nadam se da ćemo i predstojeći talas uspešno okončati", naveo je upravnik Vojne bolnice Novi Sad i potvrdio da nema nikakvih problema kad je reč o nabavci medicinske i sanitetske opreme.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">