Čitaj mi!

Prihvatilište za stare u Vranju spremno dočekuje zimu

Uoči zimske sezone, povećava se broj korisnika Prihvatilišta za stara lica u Vranju. I za stare i nove korisnike obavezno je poštovanje mera zaštite od koronavirusa.

Od marta meseca Prihvatilšte je u posebnom režimu. Nema poseta ni izlazaka, dozvoljene su kraće šetnje u dvorištu Centra.

Za Stanu Đorđević, Prihvatilište je postalo drugi dom. Kaže da nema gde da živi i da je dovedena u Centar gde ima sve uslove.

"Korisnici Prihvatilišta su uglavnom osobe koje se nađu u stanju socijalne potrebe, koji nemaju bližih srodnika ili o kojima nema ko da se brine", objašnjava Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Dolaze i oni iz planinskih predela, udaljenih sela, da prezime u toplim prostorijama, uz redovne obroke, medicinsku negu. Za nove korisnike, pored dokumenata, potreban je i negativan pi-si-ar test.

Snežana Tasić, rukovodilac Prihvatilišta ističe da nove korisnike smeštaju u izolacionu sobu gde budu desetak dana. Odnose im hranu, lekove, sve ono što im je potrebno, a posle desetak dana funkcionišu kao ostali korisnici.

"Kapaciteti Prihvatilišta su 35 korisnika, ali naravno da možemo i primiti više ako vremenski uslovi budu zahtevali od nas", ističe direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju.

Spremno dočekuju i ovu zimsku sezonu, uz primenu preventivnih mera. Radionice, razgovori, društvene igre, organizuju se uz poštovanje socijalne distance.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">