Читај ми!

Otkazan štrajk zaposlenih na aerodromu "Nikola Tesla"

Zaposleni na aerodromu "Nikola Tesla" odustali su od sutrašnjeg najavljenog štrajka upozorenja, odlučeno je nakon razgovora predstavnika sindikata s resornim ministrom Zoranom Đorđevićem.

Štrajk zaposlenih na aerodromu "Nikola Testa" planiran za sutra otkazan je posle razgovora predstavnika sindikata s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, saopštilo je to Ministarstvo.

U razgovoru su učestvovali i državna sekretarka Bojana Stanić i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Petar Jarić.

Đorđević je, inače, prethodnih dana obavio više razgovora sa rukovodstvom aerodroma, sindikatima i zaposlenima, gde su razgovarali o položaju radnika, nakon čega je postignut zajednički dogovor i kompromisno rešenje.

On je ranije saopštio i da neće biti otpuštanja radnika a da će onima koji su pronašli bolji posao i žele da se posvete novim karijernim izazovima i žele da prekinu ugovor o radu, biti omogućeno da dobiju otpremninu.

"Kao što sam i ranije rekao, Vlada Republike Srbije i resor kojim rukovodim rade u interesu građana, i zalažemo se za unapređenje položaja radnika", poručio je Đorđević.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије