Читај ми!

Đorđević: Bez otpuštanja radnika na aerodromu, otpremnine za one koji žele da odu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih na aerodromu i da neće biti otpuštanja radnika.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, posle sastanka sa direktorom aerodroma "Nikola Tesla" Fransoa Berizoom i predstavnicima sindikata i radnika, poručio je da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih na aerodromu i neće dozvoliti njihovo kršenje. 

Kako je saopštilo resorno Ministarstvo, poruka sastanka je da će Vlada nastaviti da se zalaže za unapređenje položaja radnika. Ministar je rekao da su prilikom davanja koncesije za aerodrom aktivno bili uključeni i radnici u sve odluke koje su donošene i dodao da njihova prava niko ne sme da krši.  

Đorđević je naveo da neće biti otpuštanja radnika, iako je zbog epidemije koronavirusa broj putnika u prvoj polovini ove godine smanjen za 61,4 odsto, a u drugom kvartalu za čak 94,6 odsto u odnosu na isti period lane, što je sve rezultiralo značajnim smanjenjem prihoda kompanije.

Trenutni obim saobraćaja i putnika je takav da na Aerodromu "Nikola Tesla Beograd" rade samo delovi Terminala 2, dok Terminal 1 nije u upotrebi.

"Nije bilo prekida ugovora zaposlenima na aerodromu, kompanija je zadržala sve svoje zaposlene na određeno vreme tokom krize izazvane kovidom 19 više od šest meseci, uprkos činjenici da su bili na plaćenom odsustvu zbog niskog obima saobraćaja. Onim koji su pronašli bolji posao i žele da se posvete novim karijernim izazovima i žele da prekinu ugovor o radu, biće omogućeno da dobiju otpremninu", najavio je Đorđević.

Dodao je da je razgovarao i sa zaposlenima, jer je važno da oni znaju da država brine o njima i da u otežanim uslovima poslovanja aerodroma oni neće ostati bez posla.

Ministarstvo je saopštilo da je kompanija "Belgrade Airport" uputila reči zahvalnosti svim svojim zaposlenima koji su neumorno radili na tome da aerodrom "Nikola Tesla" ostane otvoren tokom pandemije.

"Uprkos tekućim izazovima, ostajemo optimistični da će se naš aerodrom oporaviti i zadržati svoju poziciju regionalnog čvorišta i jednog od glavnih pokretača ekonomije zemlje i regiona", poručilo je rukovodstvo te kompanije.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво