Novi most, rekonstrukcija Spensa... – šta čeka Novi Sad u narednom periodu

Miloš Vučević, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada, treći put je izabran na tu funkciju. Za RTS kaže da nastavlja da radi ono što su bili zadaci i u prethodnom periodu. Glavni ciljevi su izgradnja četvrtog mosta, rekonstrukcija Spensa, prečistač otpadnih voda. Nastavlja se borba za dve nove fabrike, iz Nemačke i Japana.

Vučević kaže da je veliki plan izgradnja četvrtog mosta, koji bi trebalo da rastereti zapadni pritisak saobraćaja u Novom Sadu i rekonstrukcija Spensa. 

Prema njegovim rečima visoko su pozicionirani i projekti regionalne deponije, da se konačno reši pitanje komunalnoh otpada i izgradnja centralnog prečistača optpadnih voda.

"Time bi zaokružili tu komponentu koja je veoma bitna u tretmanu svega onoga što utiče na kvalitet vazduha i vode u gradu", istče Vučević. 

Gradonačelnik Novog Sada kaže da se bore za dve nove fabrike, jednu iz Nemačke i jednu iz Japana. 

"Gospodin Seki, drugi čovek "Nideka" bio je u poseti kod predsednika Aleksandra Vučića i predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića i obišao je industrijsku zonu "Sever 4". Oni odlučuju između nekoliko gradova u Evropi i mi se nadamo da će to biti Novi Sad", ističe Vučević. 

Dodaje da je druga fabrika jedna divizija "Kontinentala".

"To su sve osetljiva pitanja jer su oni u fazi donošenja odluka. Time bi potpuno rešili ekonomsku poziciju grada, ali to nije samo priča za ovaj grad nego i Temerin, Titel, Žabalj, Beočin, Sremske Karlovce, Bač, Bačku Palanku, praktično ceo južnobački okrug", naglasio je Vučević.

Po prvi put Novi Sad ima stopu nezaposlenosti ispod šest posto. 

"Prvi put kad sam biran 2012. godine u gradu je bilo 130.000 zaposlenih a danas skoro 158.000. To su rezultati koji mi daju za pravo da verujem da ćemo izdržati i ovaj period iza i ispred nas u smislu kovida", poručuje gradonačelnik Novog Sada. 

Vučević veruje da za dve do tri godine može da se počne sa gradnjom mosta.

"Izgradnja mosta je veliki projekat. Čeka nas rešavanje svih onih ne toliko interesantnih a nužnih uslova kao što su imovinsko-pravni odnosi, izrada projekta, arhitektonska rešenja, idejni projekti", objašnjava gradonačelnik.

Na pitanje da li zna ko će biti novi premijer Vučević kaže da nije adresa za odgovor na to pitanje. 

Dodaje da se trudio da ne komentariše medijske špekulacije da će on biti na mestu predsednik vlade. 

"Prija i čast vam je kad predsednik republike kaže da ste mu jedan od najbližih saradnika i da računa na saradnju sa vama. Konkretno niko nikada sa mnom nije razgovarao o drugoj poziciji", istakao je Vučević.

Veruje da ćemo vladu mati u prvih desetak dana oktobra.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво