Вучић са представницима "Нидека" о улагању у Србију

Председник Александар Вучић разговарао је с представницима јапанске компаније "Нидек", која је заинтересована за улагања у Србију.

Састанку с представницима јапанског гиганта присуствовали су и министар финансија Синиша Мали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Председник Вучић је истакао да су Влада Србије и његов тим урадили много како би се обезбедили добри услови за пословање, те изразио и лична уверавања да би одлука корпорације "Нидек" да инвестира у Србију била одлична одлука за обе стране, саопштила је Прес служба председника.

Председник корпорације "Нидек" Јун Секи, изразио је заинтересованост компаније да улаже у Србију и истакао да планирана инвестиција износи више од 100 милиона евра, чиме би се отворило и више стотина радних места у Новом Саду.

Саговорници су се сагласили да треба следити њихов пример инвестирања у граду Пингху у Кини, у којем је Нидек за 20 година пословања инвестирао више од две милијарде евра, а саграђено је 12 фабрика у којима је посао добило више од 12.000 људи.

Вучић и Секи су изразили очекивање да ће убрзо доћи до потписивања уговора, док се почетак радова на изградњи нове фабрике очекује у току следеће године. 

"Нидек" је водећа јапанска компанија у области аутоиндустрије, а представници те компаније јуче су посетили Нови Сад, који су узели у разматрање за реализацију инвестиције.

"Нидек" је јапански произвођач електричних мотора и има највећи удео на глобалном тржишту за мале вретенасте моторе који напајају хард-диск погоне.

Од 2017. године компанија има 296 подружница које се налазе, поред Јапана, широм Азије, Европе и Америке.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво