Читај ми!

Godišnjica stradanja rezervista JNA na Koranskom mostu

Polaganjem venaca na spomenik ispred opštine Zemun i paljenjem sveća u crkvi Svetog Nikolaja u pomen stradalim Srbima, porodice žrtava i predstavnici više udruženja, obeležili su 29 godina od kada su pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih snaga počinili zločin nad 13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsetio je da je 21. septembra 1991. godine ubijeno 13, a teško ranjena četiri pripadnika rezervnog sastava JNA, uglavnom iz kordunaškog mesta Krnjak.

Linta je naveo da je taj zločin jedan od dokaza da je cilj HDZ-a i Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Linta u saopštenju ističe da je hrvatsko pravosuđe za taj svirepi zločin osudilo samo jednog pripadnika hrvatskih paravojnih snaga - Mihajla Hrastova tek 2015. godine i to na svega četiri godine zatvora, nazivajući to suđenje farsom.

Linta je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da pokrene istragu za zločin na Koranskom mostu s ciljem da se procesuiraju nalogodavci i ostali izvršioci ubistva 13 krajiških Srba.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво