Vladimir Vuletić o izboru generalnog direktora RTS-a

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Vladimir Vuletić navodi da, pošto UO nije izabrao generalnog direktora RTS-a, sada sledi novi konkurs.

Vladimir Vuletić je podsetio da je Upravni odbor RTS-a nakon sednice izdao saopštenje u kom je obavestio javnost da od kandidata sa kojima su razgovarali nisu stekli utisak da bi iko od njih mogao adekvatno da vodi kuću u budućnosti.

"To je podrazumevalo da odmah raspišemo konkurs. Procedura je sada da, od trenutka kad se konkurs pojavi u Službenom glasniku, 30 dana je ostavljeno kandidatima da se prijave, onda ide utvrđivanje da li su njihove prijave formalno ispravne, razgovor i donošenje odluke", istakao je predsednik UO RTS.

Ukazao je da je suštinski problem zbog čega RTS više nije tako atraktivan.

"I kad smo imali konkurs za izbor glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa, prijavilo se dvoje kandidata, jedan je imao ispravnu prijavu, nismo imali veliku mogućnost izbora, ostao je predlog generalnog direktora. Sada smo došli u situaciju da imamo dva kandidata koji su ispunili uslove konkursa", naveo je Vuletić.

Smatra da je uz tu temu, centralna i ona na koji način RTS mora u budućnosti da postane atraktivniji i da, na kraju krajeva, kaže, bude ponos i želja ljudima da se prijave i vode kuću u budućnosti.

"To je ključna stvar o kojoj čitavo društvo mora da razmišlja. Manji je problem da li je izabran ovaj ili onaj i da li će neko nastaviti još neko kratko vreme da vodi kuću. To su efemerne stvari u odnosu na ovo jer je RTS institutcija koja je duže od nas prisutna i verujem da će opstati i mnogo duže od nas", naglasio je Vuletić.