Rezervisti blokirali centar Valjeva

Valjevski rezervisti, učesnici ratova iz 1990-tih, članovi porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida blokirali centar Valjeva. Od Vlade Srbije zatraženo da reše zahteve boraca iz ovog kraja.

Centar Valjeva blokirali su rezervisti, učesnici ratova iz 1990-tih, članovi porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida.

Od Vlade Srbije, premijera Mirka Cvetkovića i ministra Rasima Ljajića zatražili su da, kako je to već urađeno u opštinama na jugu Srbije, reše zahteve boraca iz ovog kraja da im se isplate ratne dnevnice, da invalidnine, koje su umanjene, budu vraćene na prvobitni nivo i da bude donet zakon o boračkoj organizaciji.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage.

Nadležnim sudovima je zamereno i što odbacuju tužbe za isplatu ratnih dnevnica, pod izgovorom da su zahtevi zastareli, ali ne i sudski troškovi koje redovno dosuđuju na štetu podnosilaca zahteva.

Od gradskih vlasti Valjeva je zatraženo da deca, đaci i studenti porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida, dobiju novogodišnje nagrade.

Na protesnom skupu, učesnicima se obratio pukovnik Jugoslovenske narodne armije Ljubomir Bradić, zamenik predsednika Kriznog štaba štrajkačkih odbora ratnih vojnih rezervista Srbije i predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine u Valjevu.

Rezervisti su odustali od blokade prube Beograd-Bar, ali su ipak na vratima Opštinskog suda u Valjevu ostavili poruku u vidu novogodišnje čestitke - da ubuduće sudije presude u vezi sa zahtevima rezervista donose po zakonu, a ne, kako je rečeno, "pod uticajem pojedinih političara".

Pukovnik Jugoslovenske narodne armije Bradić je najavio da će, ukoliko se do 10. januara 2010. nadležni u Vladi Srbije ne oglase o zahtevu učesnika za isplatu ratnih dnevnica, protest biti radikalizovan pa će biti blokirana pruge Beograd-Bar i druge saobraćajnice širom Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи