Ministarstvo kulture o tekstu RTS-a u rubrici "Vremeplov"

Ministarstvo kulture i informisanja oglasilo se povodom teksta o Hašimu Tačiju u rubrici "Vremeplov" na sajtu RTS-a.

U saopštenju se navodi da "Ministarstvo sa žaljenjem konstatuje da je tokom jučerašnjeg dana na zvaničnom sajtu RTS-a došlo do ozbiljnog uređivačkog propusta koji je opravdano uznemirio javnost". 

"U rubrici 'Vremeplov' objavljena je vest o rođendanu Hašima Tačija, uz podatke koji nisu navedeni na istorijski i politički korektan način a tiču se terorističke tzv. OVK i pominjanja pojmova 'predsednik Kosova', bez prideva takozvani ili lažni", saopštilo je Ministarstvo kulture.

U saopštenju se navodi da je "ovaj skandalozni tekst u tišini sklonjen tek posle nekoliko sati, nakon što je izazvao buru negodovanja".

"Takođe, RTS je reagovala tek nakon intervencije ministra i državnog sekretara i naknadno objavila šturo izvinjenje", navodi to Ministarstvo.

Očekuju da "rukovodstvo RTS-a obavesti javnost kakve je mere preduzelo protiv lica odgovornih za ovaj grubi nehat i politički skandal bez presedana".

Na stranicama internet portala RTS-a nekoliko sati stajao je sadržaj kojem nije mesto u programu Javnog servisa zbog čega se izvinjavamo.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво