Snimci iz Crne Trave, automobili se jedva naziru u snegu

Posle snežnog nevremena, stanje se u zapadnim i južnim delovima zemlje polako normalizuje. Vanredna situacija je i dalje u Crnoj Travi, Sjenici i delovima opština Požega i Arilje. Iz opštine Crna Trava jutros stižu neverovatni snimci.

Gledalac reporter iz Mlačišta Dragan Ilić poslao nam je jutros ove video-snimke, na kojima se vidi sneg visok više od metra.

Prema rečima Dragana Ilića, do pojasa se propada u sneg, a automobili se jedva vide.

Brojni lokalni putevi širom zemlje još su neprohodni posle snežnog nevremena u četvrtak, a čišćenje otežavaju visoki smetovi.

Situacija u Crnoj Travi je danas nešto bolja jer je vetar prestao da duva, ali je i dalje na snazi vanredna situacija.

Predsednik opštine Crna Trava Slvoljub Blagojević kaže za RTS da je na terenu šest mašina, koje imaju dosta problema zbog visokih smetova.

Blagojević očekuje da se u toku naredne nedelje, do četvrtka, ukine vanredna situacija.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 09. feb 2020, 00:19) - Crnotravka [neregistrovani]

Crnotravka

Bilo je i mnogo vise snega drugih godina, a nije proglasavana vanredna situacija. Ovo je normalna i uobicajena zima u Crnoj Travi! Mislim konkretno na Crnu Travu a u nekim mahalama sa takvim polozajen vetar nanese sneg na jedno mesto pa dodje i do 1m ali nije svuda tako bilo je i mnogo vise snega nekada!

(subota, 08. feb 2020, 11:51) - Seljak [neregistrovani]

Vreme je odlicno!

Ovo je normalno vreme i uvek je vako i bilo! Bilo bi naopako da su livade u cvatu i da se cuju zabe i svakojaki insekti!