Pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu služen je pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Na današnji dan pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici je ubijen Oliver Ivanović

Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić je, pred pomen Oliveru Ivanoviću, rekla za RTS da je njena osnovna poruka da Beograd nikada neće stati u istrazi dok ne otkrije ko su stvarni nalogodavci ubistva. 

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti".

Pomenu su prisustvovali i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zamenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Veljko Odalović. 

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

Dvogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću održan je i u Kosovskoj Mitrovici u deset sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

broj komentara 0 pošalji komentar