Оливеру Ивановићу одата почаст и у Косовској Митровици

У Косовској Митровици, на месту где је пре две године убијен, страначке колеге, представници Српске листе, бивша супруга и пријатељи запалили су свеће и одали почаст Оливеру Ивановићу.

Бивша супруга Марина Ивановић, потпредседница Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић и председник Српске листе Горан Ракић, изјавили су да ће инсистирати да убиство Оливера Ивановића буде расветљено а да налогодавци и извршиоцу буду кажњени.

Марина Ивановић је захвалила свима који су дошли да одају почаст Ивановићу и да поставе питање ко је и зашто убио лидера СДП-а.

"Да ли је кривац секретарица и најблажи сарадник Оливера Ивановића. Неко очигледно треба да одговара, они иду ка томе, али ми ћемо истрајати и Силвана Арсовић ће на крају доказати своју невиност, а прави кривац мора да одговара", рекла је Ксенија Божовић.

Горан Ракић је поручио да ће "послати писмо на све адресе".

"Тражићемо од међународне заједнице да се укључи у даљи истражни ток. Још једном поручујем свима: Нећемо одустати док се год не открије починилац, налогодовац и убица, нећемо стати", рекао је Ракић.

Помен Ивановићу служен је и у крипти Храма Светог Саве у Београду.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године, испред седишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

До сада извршитељи и налогодавци овог убиства нису откривени.

У Приштини је подигнута оптужница против шест особа, осумњичених за помагање.

број коментара 0 Пошаљи коментар