Protest navijača Crvene zvezde ispred crnogorske ambasade

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom, navijači beogradskog kluba protestovali su ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, izražavajući podršku Srbima u toj zemlji.

Posle utakmice, navijači su se okupili ispred Štark arene i krenuli u šetnju do crnogorske ambasade u Knez Mihajlovoj ulici.

Navijači Crvene zvezde su, kao i na utakmici, nosili transparent: Crna Gora i Srbija - to je jedna familija. Takođe, na protestu su se mogle videti i poruke: Ne damo svetinje, Zemaljska su kratka carstva, a nebeska traju doveka...

Delijama su se priključili i ratni vojni veterani, kao i pojedini građani.

Kolona se, uz pesmu i srpske zastave, kao i zastave sa Njegoševim likom, kretala beogradskim ulicama, a ponegde je zbog njih bio zaustavljen i saobraćaj. 

Reporter RTS-a je javio da su okupljeni ispred ambasade pokušali vatrometom i pirotehničkim sredstvima da skinu zastavu Crne Gore, ali da nisu uspeli. Zastava je ostala da se vijori, ali je oštećena. 

U više crnogorskih gradova i danas su održani protesti, litije i molebani zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 03. jan 2020, 00:50) - anonymous [neregistrovani]

Протест ДА

Вандализам НЕ

(petak, 03. jan 2020, 00:06) - Mina [neregistrovani]

Protesti

Molim Vas, ne samo Srbima u CG. Ne protestuju samo Srbi u Crnoj Gori, vec svi vjernici SPC. Crnogorka jesam, volim Crnu Goru jednako kao i Srbiju. Jedan narod, bratski.