Настављени протести у Црној Гори, непрегледне колоне у Беранама и Бијелом Пољу

У више црногорских градова и данас су одржани протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

На протестној литији због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, у Беранама се од центра града до три километра удаљеног манастира Ђурђеви ступови данас поподне окупио до сада рекордан број грађана – око десет хиљада, наводе Вијести.

На прилазу манастиру, колона је била непрегледно дуга, преноси подгорички лист.

Протести у Беранама су свакодневни, а број мирних демонстраната који се окупљају у порти манастира на молебану из дана у дан све је већи.

Након молебана грађани су се разишли.

И у Бијелом Пољу 10.000 окупљених, велики број верника у Подгорици 

На литији у Бијелом Пољу окупило се више од 10.000 верника, који су још једном изразили свој протест због изгласавања Закона, а пре литије служен је молебан.

Неколико хиљада верника и вечерас се окупио у подгоричком Саборном храму Христовог Васкрсења, на молебану након којег су, предвођени свештенством, кренули у литију до цркве у Момишићима.

Испред Саборног храма је био велики број оних који нису успели да уђу.

Свештеник Мирчета Шљиванчанин је замолио окупљене да вечерас буду прави хришћани, и да нико не направи нешто што би се косило са тим.

Молебан је служен вечерас и у Плужинама, у цркви Светог Јована Крститеља, након којег је градом прошла литија коју је предводило свештенство у пратњи бројних Пивљана који су незадовољни усвојеним Законом.

Литија је одржана и на Жабљаку, а грађани су се у знак протеста окупили и у Пљевљима и Херцег Новом.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво