Čivijaši u Šapcu prikazali i svoj podmladak

Šabac, poznat kao "Čivijaška republika", i tokom ovogodišnje Čivijade pokazao je svoje najlepše lice – veselu atmosferu, vedar duh, smisao za šalu i svoj čivijaški podmladak. Samo na Čivijaškom karnevalu ulicama Šapca u defileu oko 4.000 učesnika iz 15 zemalja sveta, a u jedinstvenoj paradi trudnica i beba – oko 600 beba sa roditeljima.

Na čelu najlepše i najbrojnije karnevalske trupe do sada stala je majka Milena Nestorović sa petoro dece, od kojih je najmlađa osmomesečna Teodora. Velika porodica je, kažu, obaveza ali i najvrednije što se može imati.

"Da je lako – nije, ali ako je zdravlja i sreće, sve se može, tako da, svima poruka da je porodica najvažniji deo života", kaže Milena.

U karnevalu 323 dečaka, 279 devojcica i 64 trudnice. Najčešća ženska imena su Dunja, Helena i Teodora, a muška Lazar, Vukašin i Vasilije.

Mladen Pantelić iz Šapca je tradicionalno na karnevalu već treću godinu, a dolazio je i na karneval trudnica dok mu je supruga bila u drugom stanju.

"Ovo je stvarno ponos za naš grad, za našu decu, za naše trudnice, čast mi je da učestvujem u ovako lepoj manifestaciji", ističe Branka Bobić iz Šapca.

Veseli defile snažno je podržan aplauzom rodbine i prijatelja uz učešće poznatih Šapčana sa decom!

Karneval je posetila i glumica Nina Janković. "Samo da se što više deca rađa, da imaju što više drugara, braće i sestara, pošto su deca stvarno ukras sveta", naglašava Jankovićeva.

Šapčani veruju da će osim rekorda u podeli osmeha na Čivijadi do kraja godine zabeležiti i rekordan broj beba u porodilištu, čak dva puta više nego na karnevalu. Prema poslednjim informacijama, vode devojčice.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 15. sep 2019, 01:20) - gedža [neregistrovani]

Svaka vam čst

Šapcanke i šapcani, tako se voli Srbija, sa srećom svima vama i mladosti vašoj i našoj ...

(subota, 14. sep 2019, 23:00) - ,," [neregistrovani]

Прелепо

Све Најбоље Свима!

][
][