Grad uništio letinu, dve osobe povređene kod Surdulice kada je grom udario u drvo

Dve su osobe povređene u mestu Vlasina kod Surdulice kada je grom udario i oborio drvo. Jučerašnje nevreme nosilo krovove, čupalo drveće i uništilo letinu. U opštini Blace proglašena je vanredna situacija.

Jučerašnje nevreme praćeno gradom u Dragačevu, Guči, požeškom i ariljskom kraju nanelo je ogromnu štetu na objektima, usevima i voćnim zasadima.

Protivgradni strelci nisu uspeli da razbiju gradonosne oblake nad Dragačevom. U Donjoj Kravarici krupan grad je razbijao crepove, prozore, oštetio fasade, a vetar je nosio krovove. Iz Crvenog krsta Srbije stiglo je 13.000 kvadrata najlona kojim će privremeno meštani zaštiti kuće.

U selu Lis grad je bio veličine kokošjeg jajeta, a meštani kažu da takvo nevreme ne pamte ni oni stariji od 80 godina. Štete ima u drugim dragačevskim selima u kojima zbog nevremena nema ni struje.

Na području više sela u opštini Lučani procenjuje se da je oštećeno više od stotinu stambenih objekata, a velika šteta je i na poljoprivrednim kulturama. U tom kraju još uvek je na snazi vanredna situacija proglašena zbog poplava početkom juna. Na sednici opštinskog štaba za vanredne situacije formirane su komisije za procenu štete.

U opštini Blace proglašena je vanredna situacija. Zbog jakog nevremena bez struje su skoro sva sela, a grad je na teritoriji cele opštine uništio čitavu letinu.

Olujni vetar čupao je drveće, odneo krov sa Doma zdravlja, oštetio automobile.

Oluja je zahvatila i Vlasinsko jezero. 

Dve osobe povređene su u mestu Vlasina kod Surdulice kada je grom udario i oborio drvo.

Stablo se srušilo na Zorana J. (54) koji je zadobio teške telesne povrede kičme i Nadicu J. (48) koja je lakše povređena.

Iako u sinoćnjem nevremenu koje je zahvatilo i pirotski kraj nije bilo povređenih, niti grada i obilnijih padavina, olujni vetar je napravio veliku materijalnu štetu.

Sa stambene zgrade u centru Pirota, vetar je odneo veći deo limenog krova, a veliko parče lima završilo je u dvorištu obližnje OŠ "Vuk Karadžić".

Jak vetar je lomio stabla, pa je tom prilikom oštećeno i nekoliko automobila. Štab za vanredne situacije je odmah reagovao, a radnici "JP Komunalac" i sinoć i danas otklanjaju posledice nevremena. 

I U Kraljevu je olujni vetar lomio drveće i dizao krovove zgrada.

U Kruševcu je za četrdesetak minuta palo nezapamćenih 50 litara kiše po metru kvadratnom. 

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje u centralnim i jugoistočnim krajevima, saopštio je RHMZ. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво