Najbolji na Sportskim igrama mladih idu u Split

Finale Sportskih igara mladih za Srbiju završeno je na beogradskoj Adi Ciganliji. Najbolji među 2.300 finalista dobili su medalje, ali i letovanje u Splitu gde se održava regionalno takmičenje.

Posle 38 gradova i više od 75.000 takmičara najbolji su odmerili snage u Beogradu. Odbojkašicama iz Valjeva, zlato u finalu donelo je priliku za novu medalju u Splitu.  

"Očekujemo naravno prvo mesto, za to ćemo se i boriti, da pobedimo Hrvatsku i BiH. Takođe očekujemo lep odmor i druženje koje smo zaslužile", rekla je Katarina Simić iz OK "Srbijanka".

Anastasija Lakićević iz OK "Srbijanka" navela je da je učešće na Sportskim igrama za nju predivno iskustvo.

"Predivno iskustvo i dosta smo se potrudile i trenirale i eto, jako nam je drago zbog toga", istakla je Lakićevićeva.

Nastale u Hrvatskoj pre 23 godine, Sportske igre mladih prenele su se i na susede, BiH i Srbiju.

Najveći uspeh igara su deca koja se prijavljuju u sve većem broju. Takođe je bitno za igre i duštvo da igre promovišu fer-plej i prijateljstvo i sve vrednosti koje su bitnije od pobede", istakao je Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih.

U listu ambasadora igara na kojoj su Nemanja Matić, Žoze Murinjo, Dejvid Bekam – ove godine upisao se i evropski komesar za proširenje Joahnes Han.

"Zadovoljstvo je što sam danas ovde gde deca uživaju u različitim sportskim disciplinama, u životu i stvaraju prijateljstva i veze. Najvažnije u sportu je da naučite ne samo da pobeđujete, već i da gubite. To je odlična priprema za život, naglasio je Han.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je region u kojem živimo pun dobrih i vrednih ljudi.

"Region u kome mi živimo je prelep, region sa puno potencijala, dobrih ljudi, vrednih, punih ideja, inovacija, znanja, i da ostavimo prošlost za nama i da se ne obazirete na generalizacije i stereotipe", istakla je Brnabićeva.

Rezultati takmičenja u kome je od osnivanja učestvovalo oko milion i po dece iz regiona, po oceni ambasaodra Hana vredni su kandidature za Nobelovu nagradu za mir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво