GSP "Beograd" dobija 244 autobusa

U GSP "Beograd" potpisana su dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je to najveća nabavka autobusa u poslednjih nekoliko decenija u srpskoj prestonici.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača "BMC" iz Turske, a drugi o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije "Higer" iz Kine.

"Danas je veliki dan za GSP 'Beograd', veliki dan za javni prevoz u Beogradu. Danas smo potpisali dva ugovora na osnovu kojih će to preduzeće tokom ove godine, u narednih pet meseci, dobiti 244 nova autobusa. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa koja se desila u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu", rekao je Vesić.

Dodao je da je veoma srećan zbog nabavke i što je održao svoje obećanje da će ove godine GSP "Beograd" obnoviti svoj vozni park i dobiti 244 nova autobusa.

"Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz", istakao je Vesić.

Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije "BMC" iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana i da će stizati sukcesivno, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije "Higer" 160 dana.

"Oni će takođe stizati sukcesivno i nadamo se da ćemo do septembra imati većinu ovih autobusa na ulici što nam je bio cilj kako bi građanima pružili bolji kvalitet javnog prevoza", rekao je Vesić.

GSP ima novi model ugovora 

Vršilac dužnosti direktora GSP "Beograd" Radiša Momčilović rekao je da nabavka novih autobusa ima strateški značaj jer će se stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

"GSP 'Beograd' od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju", rekao je Momčilović.

Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu, te da će samim tim i korisnici javnog prevoza biti zadovoljniji.

Predsednik Izvršnog odbora lizing kuće "S-Leasing" Bojan Vračević rekao je da je zadovoljstvo biti partner u projektima koji doprinose kvalitetu i poboljšanju kvaliteta života građana Beograda i cele Srbije.

"Ovo je sigurno jedan od takvih projekata. Čestitam Gradu Beogradu na novim autobusima i nadam se da ćemo imati prilike još da sarađujemo na zadovoljstvo građana", dodao je on.

Zamenik direktora Odeljenja za inostrano tržište kineske kompanije "Higer" Džang Huej je rekao da je ta firma jedan od najvećih proizvođača autobusa u svetu i da ima 5.000 zaposlenih, te da je čast što su odabrani za nabavku autobusa za GSP "Beograd".

"Daćemo sve od sebe da obezbedimo najbolje moguće autobuse za građane Beograda", istakao je Huej. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се