Mala Rada u novom domu

Posle akcije RTS-a, brigu o devojčici Radmili iz novovaroškog sela Debelje preuzela porodica Joković iz Umke, a u dom za stare, koji oni vode, uskoro će stići i Radin otac.

Zahvaljujući akciji RTS-a, život jedanaestogodišnje Rade iz novovaroškog sela Debelje, u potpunosti se promenio. Porodica Joković iz Umke preuzela je brigu o noj, a u dom za stare koji oni vode uskoro će stići i Radin otac.

Da ne znamo to što znamo, u ovom domu u Umci, sve bi nam izgledalo uobičajeno. Ovako, prepoznajemo po koji stidljivi pogled, koji traži odobravanje, ali i nestrpljenje u Radinoj želji da nam sve pokaže i ispriča koliko joj je lepo.

"Lepo mi je, divno, igramo se i uživamo. Kupala sam se u novoj kadi, imam kompjuter, svoj ormar, a Milica i Vukašin su super", hvali se Rada i dodaje da "tetka Ljilja odlično kuva, i da obožava njene šnicle".

Naravno, odgovornost koju su Jokovići preuzeli, nije mala, ali vođeni željom da pomognu, uvereni su da će sve biti dobro.

Ljiljana Joković kaže da su deca odlično prihvatila Radu, i da su svi jedva čekali da dođe u njihovu kuću. Danas polazi u školu, a obezbeđeni su i dodatni časovi, kako bi nadoknadila propušteno.

Matija Joković, tvrdi da nije bilo dileme u njihovoj porodici, čim su videli prvi prilog o Radi u Dnevniku RTS-a, odmah su rešili da učine sve kako bi pomogli devojčici i njenom ocu, da im pruže dom, i na sreću, sve to je vrlo brzo i ostvareno.

Najmlađi u porodici, Milica i Vukašin, odmah su shvatili da je sve mnogo zanimljivije u troje.

"Lepše nam je, igramo se, a Rada me ujutru i budu kada se uspavam, a moram u školu", kaže Milica, a Vukašin dodaje da je Rada dobra devojčica i da mu je divno sa njom.

Očekuje se samo još dolazak Radinog oca. On je juče operisan, i kada se oporavi, biće smešten u domu za stare, tek stotinak metara udaljenom od kuće.

I dok kreće ka novoj školi, među nove drugare, znamo koliko je izazova i nepoznanica pred njom, i želimo joj samo sreću. To tek pristigloj devojčici iz Debelje, koja do sada ni za šta bolje i dalje od svoje brvnare i sela pod Jadovnikom, nije ni znala.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво