Babić: Izgubljen ljudski život, podnosim neopozivu ostavku

Vršilac dužnosti direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić potvrdio je u izjavi Tanjugu da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je, kako podseća, jedna osoba izgubila život.

"Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora 'Koridora Srbije'. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić za Tanjug.

Istakao je i da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikav poziv, ni naredba.

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", rekao je Babić.

Napomenuo je da je to razlika koju Srpska napredna stranka, vođena Aleksandrom Vučićem, pravi u našem društvu i našoj državi.

"Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo", ističe Babić.

Budućem direktoru "Koridora Srbije" želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.

Jutros je policija uhapsila vozača koji je učestvovao u jučerašnjem udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

"Koridori Srbije" su demantovali navode pojedinih medija da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi imao rotaciona svetla i blinkere.

broj komentara 21 pošalji komentar
(subota, 02. feb 2019, 08:54) - anonymous [neregistrovani]

Lep primer

Kako da voze ostali vozaci kada sluzbena vozila voze tako suludo? Lep primer daju ostalima.

(subota, 02. feb 2019, 00:23) - anonymous [neregistrovani]

Treptuća svetla

Ko sme, a ko ne sme da ima plavo crvena treptuća svetla? Po zakonu znam ko sme, ali šta je sa praksom?

(subota, 02. feb 2019, 00:00) - cegevarakovacica [neregistrovani]

Ostavka

Logicna reakcija Babica.

(petak, 01. feb 2019, 23:01) - Tamara [neregistrovani]

Komentar

Ovo je primer odgovornosti, kako treba svi političari da se ponašaju. Ne sećam se da je neko u nazad dvadeset godina, ovako postupio.

(petak, 01. feb 2019, 22:29) - Nemanja [neregistrovani]

Bezbednost

Kao prvo iskreno saucesce porodici nastradale osobe. Gospodin Babic je kao direktor, koga je vozio vozac, ipak bio duzan da ga upozori da uspori. Delimicnu odgovornost snosi u mojim ocima i direktor koridora Srbije. Pozdrav

(petak, 01. feb 2019, 22:12) - Dejan [neregistrovani]

tuga

Nažalost jedan ljudski život je izgubljen, a ostavka Babića je iskren i moralno ispravan čin. Saučešće porodici nastradale.

(petak, 01. feb 2019, 21:43) - miroslav [neregistrovani]

d.

Babic je iskren covek, postupio je prema svojoj savesti i moralu.

(petak, 01. feb 2019, 21:25) - nino [neregistrovani]

komentar

Nositi ljudski zivot na dusi pa i kada nisi direktno kriv,nije nimalo lako.Ne brze od zivota,hocemo li se napokon osvestiti.

(petak, 01. feb 2019, 20:47) - Bojan [neregistrovani]

Srbija

Tako rade odgovorni i ozbiljni ljudi koji shvataju odgovornost koju nosi njihova funkcija!

(petak, 01. feb 2019, 20:19) - anonymous Lala [neregistrovani]

Možemo mi da pišemo i mislimo šta hoćemo ali :

Ne daj bože nikome, naravno da je teže familiji pokojnice ali nikom nije u ovoj situaciji lako.