Završena modernizacija pruge od Topčidera do Resnika

Radovi na modernizaciji pruge od Topčidera do Resnika su završeni, a zahvaljujući toj rekonstrukciji od sutra se uspostavlja redovna linija BG voza između Resnika i železničke stanice Beograd centar u Prokopu, saopštilo je javno preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".

Reč je o modernizaciji deonice Rasputnica G (Topčider)–Rakovica–Resnik, navodi se u saopštenju tog preduzeća u kom se dodaje da su radovi završeni u planiranom roku.

Radovi na modernizaciji sedam i po kilometara elektrificirane, dvokolosečne pruge Rasputnica G–Rakovica–Resnik obuhvatili su rekonstrukciju i zamenu građevinske i elektrotehničke infrastrukture.

Rekonstrukcijom te deonice, koja je započela 30. marta prošle godine, bilo je obuhvaćeno i prilagođavanje visine perona BG voza u stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica u stajalištu Kijevo–Kneževac, izgradnja pothodnika i dogradnja stanične zgrade, kao i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom u stanici Resnik, kao i modernizacija tri putna prelaza i rekonstrukcija dva propusta.

Reč je o prvoj ozbiljnijoj rekonstrukciji ove pruge na međunarodnom Koridoru 10 u proteklih trideset godina, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da su radovi koštali oko 23,8 miliona evra, da je finansiranje obezbeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a da je izvođač bila kineska kompanija "China civil engineering construction corporation".

Zahvaljujući modernizaciji ove pruge, građani rakovičkog naselja Resnik će po prvi put biti povezani vozovima gradske železnice BG voz sa centrom grada.

U saopštenju je najavljeno da se sutra, 13. aprila, uspostavlja redovna linija BG voza na relaciji Resnik–Beograd centar–Resnik. 

Iz Resnika će svakodnevno biti ukupno sedamnaest polazaka do Beograd centra.

Prvi polazak biće u šest sati, a zatim na svakih sat vremena sve do 22 sata.

Iz Prokopa će prvi BG voz ujutru polaziti za Resnik u 6.30 sati, a zatim na svakih sat vremena sve do poslednjeg polaska u 21.30 sati.

Vožnja BG vozom između Resnika i Beograd centra traje 18 minuta, a na ovoj relaciji voz će stajati još i u Kijevu, Kneževcu i Rakovici, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kada sredinom godine započnu intenzivniji radovi na modernizaciji pruge Beograd centar–Zemun, biće uspostavljena redovna linija gradske železnice između Resnika i Ovče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије