Objavljen još jedan snimak vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu

Još jedan snimak vršnjačkog nasilja pojavio se u javnosti, a na njemu su jednog dečaka napali školski drugovi. I taj slučaj se dogodio u Aranđelovcu. Direktorka Ekonomsko-ugostiteljske škole u tom gradu Zorica Ćiraković potvrdila je za RTS da je snimak nastao pre dve godine. Pokrenut krivični postupak prema malelotnom licu zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje. Predsednik Vučić poručuje da će morati oštrije da se deluje da bi ovakvih slika bilo manje.

Snimak, koji traje nekoliko minuta, navodno je nastao u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu. Na njemu se vidi kako dvojica dečaka udaraju trećeg. 

Nakon udaraca i maltretiranja, učenici su od zlostavljanog dečaka tražili da im poljubi ruku.

Kako je za RTS potvrdila direktorka Ekonomsko-ugostiteljske škole u Aranđelovcu, Zorica Ćiraković, snimak je nastao pre dve godine.

Slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je školi i preduzete su sve zakonske mere.

Učenici su se izmirili, a majka dečaka koji je bio izložen vršnjačkom nasilju potpisala je izjavu da ne želi nikog da tereti. 

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu saopštilo je da će povodom vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u Aranđelovcu u oktobru 2015. godine prema maloletnom izvršiocu pokrenuti krivični postupak zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje iz člana 137. Krivičnog zakonika. 

Prethodno se pojavio užasavajući snimak šamaranja učenice Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu koju su napali školski drugovi i drugarice.

Ministarstvo prosvete je zbog tog slučaja u tu školu poslalo prosvetnu inspekciju i pokrenuće i vaspitno-disciplinski postupak protiv svih učesnika u tuči, a Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog vršnjačkog nasilja.

Dragan Ranković, direktor Tehničke škole u Aranđelovcu, potvrdio je za RTS da će u 12 sati u toj školi biti održan sastanak predstavnika republičke prosvetne inspekcije sa svim direktorima škola.

Zajedno sa timom za zaštitu od nasilja u Ministarstvu prosvete, zadatak im je da utvrde stanje i činjenice povodom vršnjačkog nasilja, kao i mere i aktivnosti koje treba preduzeti. 

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво