Поступак против троје малолетника због насиља над ученицом у Аранђеловцу

Након што је на друштвеним мрежама освануо снимак на којем се види како ученици Техничке школе "Милета Николић" из Аренђеловца малтретирају ученицу из одељења, Више јавно тужилаштво у Крагујевцу покренуће кривични поступак против три малолетне особе због насилничког понашања.

Инцидент се догодио 13. октобра, на одмору између два часа. Троје ученика првог разреда средње школе, од којих су две девојчице, вређало је и ударало другарицу која је седела на столици. За вршњачко насиље, у школи су сазнали 12 дана касније.

"Ученик из другог одељења из наше школе је дошао код психолога, показао снимак и рекао да постоји инцидент", рекла је школски педагог Јелена Ристић.

После провере аутентичности снимка, школа је, тврде, предузела све мере по протоколу о заштити ученика од насиља и злостављања.

"Тим за борбу против насиља узео је изјаве од родитеља, односно од ученика у присуству родитеља и тренутно смо у форми утврђивања истине, шта се догодило. Девојчица није повређена", рекао је директор школе Драган Ранковић.

Мајка претучене петнаестогодишњакиње потврђује да јој ћерка није испричала за инцидент. Сумња да је повод за напад свађа око Фејсбук профила, за који је шифру њена ћерка дала другарицама из одељења.

Ученици старијих разреда Техничке школе изненађени су и огорчени због инцидента. У анкети су за РТС истакли да је то први пут да се у њиховој тако нешто дешава, а неки сматрају да би насилници требало да буду избачени из школе.

Министар полиције најављује да ће, у сарадњи са тужилаштвом, предузети све мере како би случај што пре био решен, а министар просвете најављује долазак просветне инспекције у Техничку школу у Аранђеловцу.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво