Vlada ulaže u obnovu škola u Beloj Palanci i Svrljigu

Poslednjeg dana boravka Vlade u niškom kraju, premijer Aleksandar Vučić je obišao osnovne škole "Ljubomir Živković – Ljupče Španac" u Beloj Palanci i "Jovan Aranđelović" u selu Crvenoj Reci, i proverio kako teku radovi na njihovoj obnovi. Za školu u Svrljigu obezbeđena sredstva za potpunu rekonstrukciju.

Predstavnici lokalne samouprave su premijeru predstavili projekte rekonstrukcije školskih zgrada, koje će finansirati Vlada Srbije.

Opština Bela Palanka očekuje pomoć Vlade u dovođenju investitora i sprovođenju procesa komasacije.

Za školu "Ljupče Španac", Vlada je obezbedila 400.000 evra za potpunu rekonstrukciju.

U razgovoru sa nastavnicima i đacima, Vučić se raspitivao šta je to što im nedostaje, a učenici su, bez ustručavanja, nabrojali da im fale klupe, stolice, lopte.

Vučić im je obećao da će za nekoliko meseci sve to dobiti i da će im biti mnogo lakše.

Premijer je u više navrata od direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića tražio da mu precizno kaže kada će radovi biti završeni, između ostalog – kada će biti postavljen novi parket i obnovljena fiskulturna sala.

Blagojević je rekao da to zavisi od lokalne samoupave i da očekuje da će biti na leto, a Vučić je uzvratio: "Završavamo 1. maja, a ti se snađi".

Za rekonstrukciju te škole je odvojeno 44 miliona dinara, a za drugu, u Crvenoj Reci, pet miliona dinara.

Kada je razgovarao sa mlađom decom iz predškolskog odeljenja, pitao je i njih šta im nedostaje da bi im škola bila lepša, a dečaci i devojčice su uglas odgovrili: voće, lopte, stolice...

Ministar Vanja Udovičić je podelio učenicima lopte za košarku, rukomet i odbojku.

Direktorka škole "Španac" Vanja Tanasković je rekla da su do sada renovirane fasada i stolarija, a predsednik opštine Goran Miljković da se za par dana očekuje raspisivanje tendera za renoviranje kompletne škole.

Sredstvima USAID je 2005. godine u toj školi renovirana računarska učinioca, dok su rekonstrukciju fiskulturne sale i električne instalacije finansirali Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finansija i Nacionalni investicioni plan.

Za školu u Svrljigu Kancelarija je obezbedila 73 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju. Škola sada ima 435 đaka, a ranije ih je bilo više od 1.300.

Direktor škole Saša Golubović preneo je premijeru da su učenici ove škole osvjili brojne nagrade na republičkim takmičenjima iz različitih predmeta.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се