NUNS: Ministarstvo mora da reaguje na Dmitrovićeve izjave

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je Ministarstvo kulture i informisanja da osudi izjavu direktora i glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Ratka Dmitrovića u kojoj je članove NUNS-a proglasio "simpatizerima ustaške Hrvatske".

NUNS je u saopštenju ocenio da tvit Dmitrovića "Više je u NUNS-u 90-ih bilo (i danas ima) simpatizera ustaške HRV nego u ondašnjem i sadašnjem Hrvatskom društvu novinara" upozorava na povratak govora mržnje iz ratnih devedesetih godina.

"NUNS ne želi da polemiše sa stavovima Ratka Dmitrovića, jer oni predstavljaju samo kontinuitet u njegovom javnom delovanju i deljenju novinara na 'patriote' i 'izdajnike'. Ono što nas zabrinjava jeste da se Dmitrović trenutno nalazi na čelu dnevnog lista čiji je suvlasnik država Srbija. Zbog toga NUNS očekuje da se povodom otvorenog govora mržnje oglasi Ministarstvo kulture i informisanja i javno osudi Dmitrovićevo šovinističko divljanje", navelo je Udruženje.

U saopštenju dodaju i da je Dmitrović, takođe, novinarku nedeljnika Vreme Jovanu Gligorijević, koja je i članica Izvršnog odbora NUNS-a, samo zato što objavljuje tekstove na jednom hrvatskom portalu, optužio za "kroatofilstvo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи