Apel vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola

Danas je poslednji radni dan pred praznike i očekuju se gužve na putevima, posebno posle podne. Najveće gužve očekuju se na Horgošu i Batrovcima. Policija će pojačati saobraćajne kontrole radi veće bezbednosti saobraćaja, ali i radi boljeg protoka vozila.

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije Boban Milinković gostujući u Dnevniku RTS-a naglasio je da se naročito tokom praznika ljudi opuste i olako shvataju učešće u saobraćaju.

"Od 1. do 3. maja prošle godine iz saobraćaja je isključeno preko 900 vozača pod dejstvom alkohola. Tako ne može da se učestvuje u saobraćaju, pa ćemo i ove godine preduzeti sve mere da sprečimo pojedine da ugroze druge u saobraćaju", naglasio je Milinković.

Ukazao je da je broj saobraćajnih nesreća posledica povećanog intenziteta saobraćaja i povoljnih vremenskih uslova za vožnju.

"Povećan na 10.300 sa 9.600, što je oko sedam odsto. Broj poginulih je smanjen, tako da je manje teških saobraćajnih nesreća", napominje Milinković.

Prema njegovim rečima, više je uzroka saobraćajnih nesreća, ali je uvek prisutan i faktor brzine.

"Uvek su posledice teže, često nepropisno izvođenje radnji u saobraćaju, trenutak nesmotrenosti u kombinaciji sa brzinom, dovodi do nezgode. Na primer, prilikom ustupanja prvenstva prolaza morate da obratite pažnju, a ako ne procenite brzinu vozila, posledice su teške", ističe Milinković.

Tokom predstojećih praznika saobraćajna policija će pojačano raditi radi bezbednosti, ali i radi omogućavanja bolje protočnosti saobraćaja.

"Pogotovo na naplatnim stanicama auto-puteva i naročito na delu puta Preljina–Čačak, gde se stvaraju kolone i tu ćemo intervenisati da bismo to izbegli", dodaje Milinković.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 28. apr 2016, 15:21) - Enver [neregistrovani]

ne samo za praznike

ne samo za praznike,nego treba pojacati konrolu,za sve,i postavljati radarskih kontrola,vise,ili postavitimobilne radare,kao sto ih ima u Evropi

(četvrtak, 28. apr 2016, 15:00) - Enver [neregistrovani]

Kazna i oduzimanje vozavke dozvole

Kazna da,plus oduzimanje vozacke dozvole na odredjeno vreme, i ponovno polaganje testova,kao i psihotesta,jer mnogi vozaci u Srbiji ne zasluzuju da imaju vozacku dozvolu

(četvrtak, 28. apr 2016, 11:22) - Hamdi [neregistrovani]

kazna i samo kazna

Delim tvoje misljenje, dakle samo po dzepu.

(četvrtak, 28. apr 2016, 11:06) - anonymous [neregistrovani]

Kazna i samo kazna

Apel mora da prati i upozorenje da ce se za vreme praznika, poostriti saobracajna kontrola i da ce se poeni i kazne duplirati za saobracajne prekrsaje. E onda da vidimo, da li ce neko pijan da sedne za volan, vozi nedozvoljenom brzinom, bez pojasa ili da prolece kroz crveno svetlo!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">