Uručene nagrade "Turistički cvet"

Turistička organizacija Srbije obeležila je Svetski dan turizma i uručila nagrade "Turistički cvet" najuspešnijim preduzećima i pojedincima u oblasti turizma u 12 kategorija.

Nagradu "Turistički cvet" dobila je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja, a kao specijalni događaj u promociji turizma nagrađen je Sabor trubača u Guči.

Za najbolji ugostiteljski objekt etno-turizma proglašena je nacionalna kuća "Bakin salaš" u Somboru, a za najbolje seosko turističko domaćinstvo etno park "Terzića avlija" u Zlakusi.

"Turistički cvet" za najbolji vinski podrum dobio je podrum "Radenković" iz sela Trnavci, a najuspešnija turistička agenciju je "Magelan" iz Novog Sada.

Za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije preko elektronskih i štampanih medija nagrađena je nacionalna asocijacija turističkih agencija JUTA.

U kategoriji štampanih suvenira pobedila je monografija "U zagrljaju Beograda" u izdanju TV "Bečkerek" iz Novog Sada, najbolji suvenir male vrednosti je biljni sapun Narodne radinosti "Dodir prirode" iz Loznice, a veće vrednosti "set za dvoje" tkačnice svilenog damasta "Novitet Dunav" iz Bezdana.

"Turistički cvet" za najbolju inovaciju u turizmu dobio je sajt "Suveniri Srbije', koji je u vlaništvu firme Krojač.

Nagrada za najbolje uređenu turističku ambijentalnu celinu pripala je arheološkom nalazištu "Vininacijum".

TOS je dodelila i specijalnu nagradu Beogradu za unapređenje turizma i promociju Srbije u svetu, i za organizaciju značajnih događaja- "Evrosong", Kongresa medija i Sajma "Brejk siti".

Glavni cilj Svetskog dana turizma je razvijanje svesti međunarodne zajednice o važnosti turizma i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti.

Svetska turistička organizacija UN posvetila je ovu godinu temi globalnog zagrevanja.

Svetski dan turizma pada na kraju glavne sezone u severnoj hemisferi i na početku sezone u južnoj hemisferi, kada vlada najveće interesovanje za turizam među ljudima svih životnih navika širom sveta, a posebno među turistima i u sektoru turizma.

Ovaj datum je izabran jer je 27. septembra 1970. godine usvojen Statut te organizacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво