Читај ми!

Ateisti izbačeni sa Sajma obrazovanja

Udruženje građana "Ateisti Srbije" izbačeno je, na intervenciju jednog sveštenika, sa Sajma obrazovanja koji je organizovan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u Subotici, saopštila je danas ta organizacija.

"Ateisti Srbije" su ocenili da se radi o "brutalnom napadu na slobodu, integritet i osnovna prava", prenosi Beta.

Objasnili su da su na Sajmu obrazovanja učestvovali kao partneri Fondacije "Mesečina" i uz dogovor sa direktorkom Tehničke škole.

"Štandu je prišao jedan sveštenik i pitao da li su članovi udruženja na sajmu legalno, a potom je otišao ka službenim prostorijama škole, nakon čega je do štanda Ateista došla direktorka škole i uz viku zahtevala da se uklone svi leci i da se članovi našeg udruženja udalje sa sajma, bez obrazloženja zašto to zahteva", rekao je potpredsednik "Ateista Srbije" Predrag Stojadinović.

Dodao je da je direktorka zahtevala od te organizacije da odmah napusti Sajam obrazovanja, uz obrazloženje: "Ovo je Sajam obrazovanja, a ne sajam slobodne misli."

Stojadinović je naveo i da im je direktorka poručila da je "ovo jako bezobrazno pred Uskrs".

Najavio je da će "Ateisti Srbije" uputiti žalbe svim nadležnim organima, od Ministarstva prosvete, preko Kancelarije poverenice za zaštitu od diskriminacije, pa sve do Ustavnog suda Srbije.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се