Читај ми!

Vojska Srbije kao šansa za siguran posao

Veliki broj onih koji dobrovoljno služe vojni rok konkurišu i za profesionalnu vojnu službu. Na poslednjem konkursu za profesionalne vojnike prijavilo se 3,5 kandidata na jedno mesto, odnosno 2.800 kandidata za 800 mesta. Pored šanse za napredovanje, mladi u vojnim ustanovama vide i šansu za siguran posao.

Oni koji se prijave za služenje vojnog roka u Vojsci Srbije vide i šansu za zaposlenje, što potvrđuje i podatak da se čak 2.600, odnosno 2.800 ljudi prijavilo za raspoloživih 800 mesta za vojnu službu.

Vojska Srbije je institucija koja u ovom trenutku uživa veliko poverenje građana.

Portparol Ministarstva odbrane, major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv.

"To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.

Prema njegovim rečima, već nekoliko godina vlada veliko interesovanje za vojne škole.

"Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojnomedicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.

Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje.

Iako trenutno ne važi obaveza služanja vojnog roka, vojna obaveza nije ukinuta i vojna evidencija je obavezna.

Ministarstvo odbrane poziva sve one koji imaju 18 godina, ili su stariji a nisu se do sada evidentirali, da se do kraja meseca jave nadležnim vojnim odsecima.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво