Читај ми!

Kampanja "Dosta!" za bolji položaj građana

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" pokrenuli kampanju "Dosta!" kako bi ukazali na nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana. Građanima poručujemo da se probude i da se udruže sa onima koji su u istoj situaciji, rekao predsednik "Nezavisnosti" Branislav Čanak.

Kako bi ukazali na nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana Srbije i ugrožavanje njihovih prava po osnovu rada, Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" pokrenuli kampanju "Dosta!".

Kampanja će u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu trajati pet dana, do 30. avgusta.

Predsednik UGS "Nezavisnost" Branislav Čanak rekao je agenciji Beta da se kampanjom "Dosta! nudi građanima mogućnost da se pobune protiv stanja u kojem su i da se "zajedničko 'Dosta!' udruži u nešto što bi moglo da preokrene političku i ekonomsku situaciju ka nečem boljem".

"Sve je na samoj ivici pucanja i to ne može više da se gleda", rekao je Čanak i dodao da je najveći problem građana Srbije nezaposlenost, koja je stalno u porastu.

Kako je objasnio, od toga koliki broj ljudi radi, zavisi čitava ekonomska situacija u Srbiji - u zdravstvu, školstvu, pre svega to kakve su plate i penzije.

Prema njegovim rečima, UGS "Nezavisnost" svoje zahteve neće slati političarima jer su "više puta pokazali da ih to ne zanima", već je kampanja namenjena građanima.

"Svi zajedno moramo učiniti nešto da bi se popravila nepovoljna ekonomska i socijalna situacija u zemlji. Građanima poručujemo se probude i da, ako im je dobro, kažu to, a ako im je loše da se udruže sa onima koji su u istoj situaciji, kako bi se zajednički izborili da im bude bolje", rekao je Čanak.

Najavio je da će, ako kampanja "Nezavisnosti" ne bude proizvela dovoljne "efekte buđenja", taj sindikat organizovati demonstracije građana na ulicama, poput onih u Grčkoj i Italiji.

U Beogradu se štandovi kampanje "Dosta!" nalaze na Slaviji, Terazijama i na Ušću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи