Читај ми!

Policija pronašla ukradene testove

Pronađeni originalni ukradeni testovi za polaganje male mature i podnete krivične prijave protiv odgovornih za njihovu krađu. Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić rekao za RTS da neće biti pomeranja upisnog roka za buduće srednjoškolce, kao i da se test iz srpskog neće ponavaljati.

Policija je pronašla originalne ukradene testove za polaganje male mature, a danas su podnete i krivične prijave protiv odgovornih za njihovu krađu, rečeno je Tanjugu u Upravi kriminalističke policije.

Krivične prijave, u saradnji sa Tužilaštvom, podnete su, kako je rečeno, protiv onih koji su odgovorni za krađu testova i protiv tri osobe koje su odgovorne za prikrivanje te krađe.

Prijave su podnete Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je ranije danas za RTS da dešavanja oko polaganja testova iz srpskog i matematike neće pomeriti upisni rok za buduće srednjoškolce, kao i da se test iz srpskog neće ponavaljati.

Kostić je najavio da će sutra biti objavljeni konačni rezultati, da će potom u naredna dva dana budući srednjoškolci popunjavati liste želja i da nakon toga sledi upisni rok.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je juče da je osoba koja je iz štamparije "Službenog glasnika" iznela testove srpskog jezika i matematike za maturante osnovne škole te testove distribuirala preko "određenih prijatelja i rođaka".

Ministar prosvete, nauke i tehološkog razvoja Žarko Obradović rekao je prekjuče da će pitanje "provale" testa iz srpskog jezika za maturante osnovne škole biti rešeno tako da nijedno dete ne bude oštećeno i poručio učenicima da im se "znanje isplati i da se znanje vrednuje".

Polaganje testa iz matematike prvobitno je trebalo da bude održano u utorak, 18. juna, ali je odloženo za dan kasnije pošto je Republička upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара