Ovacije Purdi u Saboru

Tihomira Purdu poslanici hrvatskog Sabora pozdravili aplauzom. Pre toga, Purda bio na kafi kod premijerke Jadranke Kosor. Ovo mi je jedan od najlepših dana, rekla premijerka.

Tihomir Purda, koji je prošle nedelje izašao iz sarajevskog zatvora i vratio se kući u Vukovar, jutros je sa premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor popio kafu u Banskim Dvorima, a zatim je posetio i hrvatski Sabor.

Kada je došao u Sabor, Vladimir Šeks je na trenutak prekinuo sednicu, rekavši: "Imamo presedan, na galeriji je veteran Purda", i zatražio da ga poslanici pozdrave aplauzom.

Buran aplauz odjeknuo je salom, posle čega je sednica nastavljena.

Premijerka Jadranka Kosor rekla je da joj je zbog susreta sa Purdom danas jedan od najlepših dana u životu.

"Bilo je zadovoljstvo susresti se s Purdom. Prenosim mu pozdrave cele vlade. Mi smo zadovoljni što je on konačno sa svojom porodicom", rekla je Kosorova posle susreta, dodajući da su razgovarali o budućnosti i da su se dogovorili o nekim stvarima.

"Radimo na tome da se ovo što se dogodilo našem veteranu i hrvatskom vitezu Purdi nikad više ne dogodi. Zaista želim da gospodin Purda bude okrenut budućnosti. Ovo je jedan od mojih najlepših dana", dodala je Kosorova.

Purda je rekao da je u Banske Dvore i hrvatski Sabor došao na lični zahtev. "Došao sam da se zahvalim", rekao je Purda posle posete premijerki Kosor i poručio svojim kolegama: "Mislim, nemaju čega da se boje, ali neka ne idu preko granica, dok se ne reši sve".

Purda je premijerku pitao i hoće li biti kuma njegovom četvrtom detetu, na šta je ona pristala.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво