Karamarko: Purda znao za poternicu

Tihomir Purda znao je da se nalazi na crvenoj poternici Interpola još 13.jula 2007. godine, tako da sve priče da je on žrtvovan i izdan nisu istinite, tvrdi hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je da je Tihomir Purda, koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini, još 13. jula 2007. informisan da se nalazi na crvenoj poternici Interpola, tako da "sve priče da je on žrtvovan i izdat nisu istinite".

"Objavljujem ekskluzivno da imam pouzdanu informaciju i dokument koji govori da je Purda 13. jula 2007. godine, isto kada i Petar Janjić, obavešten da se nalazi na crvenoj poternici Interpola", rekao je Karamarko u dnevniku Nove TV.

"Ne bih komentarisao ko ga je izvestio. Uglavnom, imamo prilično tačne informacije da je on taj podatak znao", rekao je Karamarko i dodao da je MUP, pošto je primio poternicu, informisao Ministarstvo pravde i državno tužilaštvo. Karamarko očekuje da će Purda već naredne sedmice biti u Hrvatskoj.

Na pitanje da li ozbiljno shvata pozive sa veteranskih skupova da se uzme oružje u ruke, Karamarko je odgovorio da ne smatra da postoji zveckanje oružjem, dodavši da u MUP-u nisu radili nikakve bezbednosne procene da li preti neki talas nezadovoljstva, bunta i protesta u Hrvatskoj.

Naglasivši da je Hrvatska u izbornoj godini, Karamarko je ocenio da to delimično mnogima koristi, ili bi hteli da im koristi, ili bi to hteli da iskoriste.

Protiv Purde je podignuta optužnica zbog ratnih zločina počinjenih u Vukovaru, a Krivično veće Suda BiH, pred kraj prošle sedmice, donelo je odluku u kojoj navodi da su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje Purde Srbiji. Odbrana Purde najavila je žalbu Apelacionom sudu BiH, koji će razmatrati i doneti odluku o izručenju Purde Srbiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво