Tužilaštvo BiH saslušalo Purdu

Tihomir Purda saslušan u Tužilaštvu BiH u Sarajevu na osnovu zahteva Srbije. Zapisnik sa saslušanja biće dostavljen Srbiji.

Hrvatski državljanin Tihomir Purda saslušan je u Tužilaštvu BiH u Sarajevu na osnovu zahteva Srbije.

Srbija je Tužilaštvu BiH pre dve nedelje uputila zahtev za Purdino saslušanje o zločinima nad Srbima u Vukovaru iz 1991. godine.

Ročištu su prisustvovali predstavnici Tužilaštva BiH, advokat optuženog, predstavnici pravosuđa Srbije i ambasade Hrvatske u BiH.

Kako je izjavio predstavnik Tužilaštva BiH Boris Grubešić, saslušanje je okončano, a Purda je odgovarao na sva pitanja.

"Sada će zapisnik sa saslušanja biti dostavljen Srbiji, koja će dalje doneti odluku o tome da li i dalje želi da se Purda izruči toj zemlji", rekao je Grubešić.

Purdin advokat Josip Muselimović je rekao da su njegovi utisci sa saslušanja pozitivni i da je Purda pristao da odgovara na sva pitanja istražnog sudije za ratne zločine u Beogradu i tužioca iz Beograda.

"Smatramo da je Purda i danas apsolutno dokazao svoju nevinost", rekao je Muselimović i istakao da će u četvrtak i petak u Zagrebu biti saslušani i saborci Tihomira Purde kako bi se ovaj proces okončao.

O Purdi posle saslušanja još dvojice osumnjičenih

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine neće se izjašnjavati o slučaju hrvatskog veterana Tihomira Purde dok se ne saslušaju i druga dvojica osumnjičenih za zločine u Borovom naselju, izjavio je zamenik tužioca Bruno Vekarić.

Vekarić je rekao da će ove nedelje biti saslušana još dvojica osumnjičenih da su zajedno sa Purdom učestvovali u ratnom zločinu.

Sud BiH je u petak doneo odluku kojom se dopušta izručenje državljanina Hrvatske, Tihomira Purde, Srbiji. 

Konačnu odluku o izručenju Purde Srbiji imaće ministar pravde BiH.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво