Читај ми!

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju vagone, nastavljen štrajk železničara u Grčkoj

Najmanje 57 ljudi poginulo je u najtežoj železničkoj nesreći u Grčkoj kada se brzi voz sudario sa teretnim u blizini grada Larise u noći između utorka i srede. Spasilačka misija ostaje i danas na mestu nesreće, ali sve je manje nade da još ima preživelih. Veliki broj putnika u vozu bili su studenti, koji su se vraćali u Solun posle produženog vikenda. Železničari u Grčkoj i danas nastavljaju štrajk.

Spasilačke ekipe i danas su na mestu nesreće iako je, kako kažu, sve manje nade da u smrskanim vagonima ima preživelih.

Traže se i odgovorni za najveću železničku nesreću u Grčkoj, a šef stanice u Larisi koji je uhapšen odmah nakon sudara juče je saslušan.

Izveden je pred istražnog sudiju, a njegov advokat rekao je da on prihvata odgovornost, ali da je važno videti ko su sve krivci za ovu tragediju.

"Važno je da ne propustimo da vidimo šumu od drveća, a ovde postoji 'šuma' odgovornosti. Verujem da će pravda veoma dobro obaviti svoj posao", istakao je advokat šefa železničke stanice u Larisi.

Imenovan je i novi ministar saobraćaja u Grčkoj, nakon što je dosadašnji podneo ostavku nakon nesreće. Jorgos Gerapetrit, tokom preuzimanja dužnosti, poručio je da svoj mandat počinje zadatkom da istraži najtežu železničku nesreću u zemlji, da modernizuje železnički sistem i unapredi bezbednost putovanja vozom.

"Pošto se suočavamo sa pravom tragedijom, želim, pre svega, da se izvinim porodicama poginulih i iskreno želim da ih pogledam u oči i kažem da će se ovaj težak i mučan posao nastaviti dok se ne završi. Sve će biti ispitano", dodao je novi ministar.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара