Читај ми!

Knežević: Masne fote za ringe ringe raja; potpisana inicijativa za razrešenje Đukanovića

Parlamentarna većina u Crnoj Gori skupila je 41 potpis podrške Predlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik te države povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Inicijativa je dostavljena predsednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević potvrdio je vest na Fejsbuku.

"Pošto Milo Đukanović kaza da neće da se igra ringe ringe raja, onda će igrati masne fote u Skupštini gdje ga čeka 41 poslanik koji će ga smijeniti u narednih 15 dana. P. S. Milo, čisto drugarski, da znaš, meni nisu dali da u zatvor unesem ‘Ne ljuti se čovječe‘", napisao je Knežević na Fejsbuku.

Kako se navodi u dokumentu, "predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini".

"Naime poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje", navodi se u dokumentu.  

Kako se navodi, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, a koji je kao predsednik partije Demos njen predstavnik što je jasna povreda najvišeg pravnog akta. 

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво