Читај ми!

Abazović: Ukoliko Vlada ne padne, u ponedeljak kreće velika rekonstrukcija

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je da će, ukoliko Vlada ne padne 19. avgusta, u ponedeljak krenuti velika rekonstrukcija. Ukoliko Vlada ipak padne, Građanski pokret Ura ide u opoziciju "punog srca", naglasio je Abazović.

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da inicijativu za nepoverenje Vladi neće podržati svi oni koji žele da Crna Gora nastavi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji ne žele da se poništi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i ne žele da se zaustavi evropski put.

Gostujuću na televiziji Vijesti, Abazović je rekao da je, što se tiče sednice Skupštine 19. avgusta "situacija jasna".

"Relaksirano čekam 19. avgust. Vlada je ispoštovala sve obaveze iz sporazuma, ostale su tri tačke koje su u nadležnosti parlamenta. Ako neko želi da vrati mehanizam u ruke onih koji zbog finansijskih centara žele destabilizaciju, to podrazumeva odgovornost. Ukoliko Vlada ne padne, u ponedeljak kreće velika rekonstrukcija", najavio je Abazović.

Istakao je da su u rekonstrukciju Vlade, ako ne padne u petak, pozvani svi "osim onih koju su sami sebe isključili", misleći na Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Socijaldemokratsku partiju (SDP).

"To su oni koji su podneli inicijativu za nepoverenje jer nisu mogli da izdrže teške odluke Vlade", napomenuo je Abazović.

U rekonstrukciju je pozvao "sve ostale", ističući manjinske partije, Demokratsku Crnu Goru i Demokratski front (DF).

Ukoliko Vlada ipak padne, Građanski pokret Ura ide u opoziciju "punog srca", naglasio je Abazović.

Istakao je da nema problem s tim da neko drugi bude premijer, ali da čin davanja mandata smatra "neodgovornim".

Abazović je, komentarišući događaje na Cetinju 12. avgusta i postupanje policije, rekao da se sve radilo u cilju zaštite ljudi. Najavio je vanrednu sednicu Vlade, zatvorenu za javnost, na kojoj će zajedno sa gradonačelnikom Cetinja Nikolom Đuraškovićem razmatrati kako institucionalno pomoći porodicama žrtava i građanima.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара