Читај ми!

Potpisan Temeljni ugovor između države Crne Gore i SPC

Temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisan je u Podgorici. Patrijarh srpski Porfirije poručio je da je Temeljni ugovor bio potreban i državi i Crkvi. Premijer Crne Gore Dritan Abazović istakao je da nakon potpisivanja Temeljnog ugovora "nastavljamo dalje". Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da će pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore.

Temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) potpisali su u Vili "Gorica" u Podgorici patrijarh srpski Porfirije i crnogorski premijer Dritan Abazović.

Abazović je na Telegramu objavio i fotografiju na kojoj se vide on i patrijarh srpski Porfirije dok potpisuju ugovor.

Potpisivanju Temeljnog ugovora prisustvovali su i crnogorski ministar pravde Marko Kovač i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Ni Vlada Crne Gore ni Srpska pravoslavna crkva nisu ranije zvanično najavili dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i tačan datum potpisivanja Temeljnog ugovora nije bio javno saopšten.

Manja grupa građana protestovala je u blizini Vile "Gorica" protiv potpisivanja Temeljnog ugovora, a policija je blokirala prilaz Vili, prenose crnogorski mediji.

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač ranije je najavio da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan u prvoj polovini avgusta, ističući da ne vidi potrebu da se bilo šta menja u tekstu tog dokumenta koji je usvojila Vlada Crne Gore.

Vlada Crne Gore usvojila je Temeljni ugovor 8. jula, a premijer Abazović i predsednik Crne Gore Milo Đukanović saglasili su se 19. jula da ugovor još jednom treba da provere pravni eksperti.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво