Читај ми!

Pomen Srbima ubijenim na Petrovdan 1992. godine

U Zalazju kod Srebrenice danas se obeležava 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da su muslimanske snage predvođene Naserom Orićem počinile stravične zločine nad Srbima u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, ali za to, nažalost, još niko nije odgovarao.

Kojić je istakao da je činjenica da je od aprila 1992. do januara 1993. godine ubijeno 80 odsto lica od ukupnog broja stradalih.

"Očigledno je da Haški tribunal i pravosuđe BiH nisu hteli da procesuiraju lica koja su počinila stravične zločine ili što je još gore oslobađali su pojedince, među kojim je Orić", naglasio je Kojić.

On je istakao da u svemu ovome značajnu ulogu ima i međunarodna zajednica, jer događaje iz jula 1995. godine žele da predstave pogrešno.

Pomenu prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. On je novinarima rekao da danas na pomenu nema nikoga osim Srba.

"Ovde neće biti nikoga osim nas srba, ni predstavnici međunarodne zajednice, ni predstavnici drugih država. Srpske rane bole samo Srbe", rekao je Vulin.

"Ja poštujem tugu i bol belih marama majki Srebrenice, ali ne razumem zašto niko ne može da pusti suzu i podeli bol sa crnim maramama srpskih majki?", upitao je ministar.

U Potočarima je juče obeleženo 27 godina od stradanja Bošnjaka tokom građanskog rata u BiH.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво