Čitaj mi!

Grčki sud potvrdio presudu petorici Srba za ubistvo na Zakintosu

Petorica državljana Srbije i jedan britanski državljanin poreklom iz Bosne i Hercegovine, koji su optuženi da su na smrt pretukli američkog državljanina Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u julu 2017. godine, proglašeni su krivim na ponovljenom suđenju na grčkom drugostepenom sudu u Patri.

Drugostepeni sud u Patri je potvrdio kazne izrečene na prvostepenom suđenju 2018. godine, prenosi grčki Ekatimerini.

Petorica optuženih proglašena su krivim za nanošenje telesnih povreda sa predumišljajem, a jedan za nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sud je jednom okrivljenom izrekao kaznu od deset godina zatvora, četvorici okrivljenih osam godina i drugom okrivljenom pet godina zatvora.

Branioci su izjavili da su zadovoljni presudom, ali advokat koji zastupa Hendersonovu porodicu naveo je da će porodica tražiti da Vrhovni sud poništi odluku.

U presudi donetoj 22. novembra 2018. godine najvišu kaznu dobio je D. R. – 10 godina zatvora, M. I., S. S. i N. R. osuđeni su na nešto manje zatvorske kazne, kao mlađi punoletnici, dok je M. S. osuđen na pet godina, a britanski državljanin poreklom iz BiH A. O. osuđen je na 15 godina zatvora.