OEBS razmatra optužbe u Crnoj Gori

Predstavnici posmatračke misije OEBS-a koji nadledaju proces parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, veoma ozbiljno shvataju optužbe da direktori nekih osnovnih škola traže od zaposlenih da se izjasne da li će glasati za vladajuću koaliciju.

Posmatračka misija OEBS-a za izbore 29. marta u Crnoj Gori saopštila je danas da "veoma ozbiljno" shvata optužbe po kojima direktori podgoričkih osnovnih škola traže od zaposlenih da se izjasne da li će glasati za vladajuću koaliciju.

Rasto Kazel, medijski analitičar Posmatračke misije OEBS-a koja nadgleda proces za prevremene parlamentarne izbore u Crnoj Gori,  rekao je podgoričkom listu "Vijesti" da će posmatrači OEBS-a "pokušati da dobiju više informacija" o tim tvrdnjama.

Direktor Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" Niko Raičević rekao je da je zakazao sednicu nastavničkog veća na kojoj će pokušati da sazna koji su nastavnici rekli "Vijestima" da on pokušava da "natera zaposlene da glasaju za vlast".

Direktor škole je u telefonskom razgovoru s novinarom podgoričkog lista, koji je u celini objavljen, grubo vređao pojedine kolege i uz uvredu novinaru spustio slušalicu.

Saopštio je, takođe, da zna ko je redakciji prijavio da direktor "politički agituje" i nazvao tu osobu "bolesnom ženom koja treba da se leči" i "kretenušom koja blati svoje kolege".

"Vijesti" su u utorak objavile da je na sednici Aktiva osnovnih škola glavnog grada Crne Gore direktorima podeljen spisak sa imenima kompletnog nastavnog osoblja, njihovim jedinstvenim matičnim brojem, prebivalistem i glasačkim mestom.

Od njih je, po pisanju lista, traženo da upišu ko je od nastavnika siguran glasač vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), ko ne podržava tu stranku i ko je neodlučan.

Ministarstvo prosvete je ranije, međutim, odbacilo te tvrdnje kao "apsolutno netačne".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво