Читај ми!

Plenković se izvinio Ukrajini: Tamo nema hrvatskih vojnika, Milanović govorio u napadu šećera

Hrvatski premijer Andrej Plenković izvinio se Ukrajini zbog izjave predsednika Zorana Milanovića da je to jedna od najkorumpiranijih zemalja i demantovao njegovu tvrdnju da će Hrvatska povući vojnike iz Ukrajine jer ih, kako kaže, tamo i nema.

Andrej Plenković se u ime hrvatske Vlade i naroda izvinio Ukrajincima, za koje kaže da su "trenutno okupirani".

"U Ukrajini naših vojnika nema pa ne znam na koje Zoran Milanović vojnike misli. Ja se u ime Vlade izvinjavam Ukrajincima, oni su trenutno okupirani. On kaže da su korumpirani, ta izjava nema nikakve veze s Vladom", rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a.

Istakao je da je politika Hrvatske deeskalacija napetosti, sprečavanje sukoba i podrška celovitosti Ukrajine.

"To je naša temeljna pozicija i doprinos iskustvom Hrvatske rešenju i reintegraciji okupiranih područja Ukrajine", rekao je Plenković.

Milanovićevu tvrdnju da Ukrajina nije dobila ništa od Evropske unije demantovao je podacima da je Unija, što bespovratne pomoći, što zajmova dala do sada 17 milijardi evra, uz najavu nove pomoći.

Plenković je rekao da je mislio da govori neki ruski zvaničnik kada je čuo Milanovićevu izjavu i tvrdi da je predsednik Hrvatske govorio "u nekakvom napadu šećera".

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u utorak rekao da Hrvatska nema ništa sa sukobom u Ukrajini i da će, dođe li do eskalacije, povući "do zadnjeg vojnika".

Naveo je da je "Ukrajina i dalje jedna od najkorumpiranijih zemalja na svetu, da ekonomski stagnira i nije dobila ništa od EU".  

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво