Читај ми!

Crna Gora, uhapšen špediter zbog pola tone kokaina u tovaru banana

U Crnoj Gori je uhapšen špediter i određeno mu je zadržavanje zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain u paketima banana koje su bile namenjene kompaniji "Voli", saopštio je specijalni tužilac Miroslav Turković.

Na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije Miroslav Turković je saopštio da je pored uhapšenog špeditera Đ. D., još nekoliko osoba iz Crne Gore, na čijoj identifikaciji se radi, učestvovalo u krijumčarenju te droge.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da sa sigurnošću može da tvrdi da kokain nije bio namenjen kompaniji "Voli", te da je trebalo da bude uzet na putu od Bara do "Volija". 

Inače, tovar od oko 500 kilograma kokaina pronašli su radnici "Volija" u paketu sa bananama, a potom je uprava te firme obavestila policiju.

Kako je kazao specijalni tužilac Miroslav Turković, tužilaštvo je došlo do podataka koji upućuju na sumnju da je tokom 2021. godine u Sloveniji, Crnoj Gori i na teritoriji Ekvadora stvorena kriminalna organizacija koja je vršila određeni broj kriminalnih dela, konkretno neovlašćenu proizvodnju, držanje i prodaju droge.

"Dokazi upućuju da je pripadnik ove kriminalne organizacije postao i jedan crnogorski državljanin Đ. D., špediter koji je imao zadatak da vrši manipulaciju kontejnera sa bananama u kojima je smješten kokain, da dostavlja brojeve kontejnera kupcima ovog južnog voća, a sve u cilju izuzimanja droge ispod mjera carinika", kazao je Turković.

Članovi ove grupe postala su još neka lica iz Crne Gore na čijem identitetu se intenzivno radi.

"Radi se o licima koji su državljani Crne Gore i obavljali su zadatke u slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar, čiji je zadatak bio da postupajući po naredbama i uputstvima organizatora prikrivaju kontejnere sa drogom, da izuzimaju drogu iz kontejnera i predaju je drugim članovima organizacije radi daljeg transporta iz carinske zone", kazao je Turković.

Pripadnicima kriminalne organizacije članovi sa Ekvadora pribavljali su falsifikovane službene znakove, brodske plombe, koje su dostavljali u kontejnerima zajedno sa drogom kako bi pečatili robu da izgleda kao da paketi nisu otvoreni.

Pošiljka je praćena do terminala u Podgorici i kupca kompanije "Voli trejd".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво