Читај ми!

Crna Gora, u pošiljci banana otkriveno najmanje 400 kilograma kokaina

Crnogorska policija pronašla je oko 400 kilograma kokaina u magacinu logističkog centra veletrgovinske kompanije "Voli", prenosi portal RTCG-a.

Nakon prijave uprave kompanije i radnika "Volija" pokrenuta je istraga, a inspektori od prisutnih zaposlenih uzimaju izjave.

Iz uprave crnogorske policije još nema zvaničnih informacija, dok je iz kompanije "Voli" saopšteno da se za sada neće oglašavati.

Kako navodi RTCG, Specijalno državno tužilaštvo vodi slučaj, a večeras će biti poznato da li će neko biti priveden.

Policijski inspektori pozivali su prisutne radnike da daju izjave o događaju. Zaposlenima je bio zabranjen povratak u magacin do okončanja istrage.

Politička stranka Prava Crna Gora objavila je fotografije, koje su snimili radnici, sumnjajući da se u magacinu vidi beli prah, koji podjeća na narkotike.

Kako se može viđeti na fotografijama, paketi banana, u kojima je nađena sumnjiva supstanca, su poznatog brenda "Derbi", iz Ekvadora.

Ekadorski portal Primicias pisao je da je ta južnoamerička država poslednjih godina postala sigurna enklava za delovanje evropskih švercera droge, naročito Albanaca, Crnogoraca, Španaca, Grka, Holanđana i Belgijanaca.

Između 2017. i 2021. godine, prema migracionim izveštajima, u tu zemlju je ušao 721 Albanac, 1.053 Bjelorusa, 3.111 Grka i 192 Crnogorca. Procenjuje se da 30 odsto njih dolazi zbog šverca droge, a nastanili su se u zatvorenim zonama luke Gvajakila.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво