Читај ми!

Zaev izgubio Skoplje, politička kriza na pomolu

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Skoplja Danela Arsovska, koju podržava opoziciona VMRO-DPMNE, proglasila je pobedu u drugom krugu izbora ispred aktuelnog gradonačelnika i kandidata vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Petra Šilegova. Opozicioni kandidati u prednosti u više gradova i opština u Severnoj Makedoniji, traže da premijer Zoran Zaev ispuni obećanje i podnese ostavku. Šef Demokratske unije za integracije Ali Ahmeti izgubio je Tetovo i Gostivar.

Danela Arsovska proglasila je pobedu u Skoplju. Arsovska je u svom izbornom štabu rekla da je, prema poslednjim informacijama u prednosti za preko 20.000 glasova i da je srećna što će Skoplje prvi put posle 30 godina imati gradonačelnicu.

"Vaša podrška mi mnogo znači i što ste mi dali poverenje da vodim grad Skoplje i da budem vaš čovek u gradu. Posle teških borbi, u ovoj kampnji moj protivnik nije bio samo stari gradonačelnik , već i premijer u odlasku. Šta smo uradili! Zaev sutra podnosi ostavku", rekla je Arsovska. 

Arsovska je aludirala na raniju izjavu makedonskog premijera Zorana Zaeva koji je rekao da bi mogao da podnese ostavku na funkciju premijera ukoliko izgubi u Skoplju. 

Uz trube i bubnjeve i povike "Celo Skoplje je vmrovski grad", simpatizeri opozicione stranke okupili su se ispred sedišta stranke u prestonici Severne Makedonije da proslave rezultate drugog kruga izbora.

VMRO-DPMNE je ranije proglasila pobedu u Ohridu, Bitolju, Đevđeliji, Radošu, Resenu, Zelenikovu i još nekoliko opština, a Državna izborna komisija objavila je da je do sada obrađeno oko 50 odsto glasova. 

Šef Demokratske unije za integracije Ali Ahmeti izgubio je Tetovo i Gostivar. 

Arijant Hodža iz Pokreta BESA rekao je na konferenciji za novinare da Bilal Kasami ima rednost od preko 5.500 glasova u odnosu na kandidatkinju DUI Teutu Arifi.

"U Tetovu su pobedili građani, pobedila je volja građana", rekao je Hodža.

Ni nakon današnjeg ponovljenog glasanja na jednom biračku mestu, stanovnici Debra nisu izabrali novog gradonačelnika zbog čega će glasanje biti ponovljeno 14. novembra.

U Severnoj Makedoniji danas je održan drugi krug lokalnih izbora.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи