Čitaj mi!

Makedonski MUP: Nismo znali, pronađena droga ostala u zaplenjenom vozilu od 2016. godine

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine.

Makedonski mediji su ranije danas preneli da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Iz makedonskog MUP-a tvrde da je vozilo kojim su policijski službenici putovali u Crnu Goru zaplenjeno 2016. godine i da je droga od tada ostala u automobilu.

"Zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku otišli su na obuku u Crnu Goru, a za put su zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine", objasnili su iz makedonskog MUP-a.

Navode da je na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena marihuana, ali tvrde da zaposleni u MUP-u nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu još od 2016. godine, kada je, kako kažu, vozilo zaplenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašavaju da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u MUP-u nemaju veze sa drogom.

"Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju smo obavestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja", kažu iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije.